Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο στην εποχή των παρακολουθήσεων και των ανοιχτών δεδομένων;

webook

24 Φεβουαρίου 2014, 6μμ

Η αποκάλυψη των μαζικών παρακολουθήσεων των χρηστών του Διαδικτύου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του ελέγχου του και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, οι περισσότερες κυβερνήσεις δημοσιοποιούν online όλο και περισσότερα δεδομένα για τις αποφάσεις που λαμβάνουν σχετικά με τους προϋπολογισμούς, τις δαπάνες και τους διορισμούς.

Πώς επηρεάζουν την καθημερινότητά μας οι αλλαγές αυτές και ποιες ευκαιρίες κρύβουν; Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε κάτι τώρα και τι θα καθορίσει το μέλλον μας με ή χωρίς το Διαδίκτυο;

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων (Open Data Day 2014) η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις 6 μ.μ. διοργανώνουν στο Βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων, Αθήνα) στρογγυλό τραπέζι με θέμα:

 

Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο

στην εποχή των παρακολουθήσεων και των ανοιχτών δεδομένων;

 

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Διομήδης Σπινέλλης, ο Θόδωρος Καρούνος και ο Πάσχος Μανδραβέλης. Την συζήτηση θα συντονίσει η Βάλια Καϊμάκη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στα πλαίσια της συζήτησης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μιχάλη Βαφόπουλου Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη(εκδόσεις Μεταίχμιο).

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook event

Η αφίσα της εκδήλωσηςLatest adidas Falcon Trainer Releases & Next Drops